Banner

Last comments

IDOLATRIA EGIPTEANA ANTICA = IDOLATRIA MODERNA 

Prezenta perpetua a ‘’Zeului SOARE’’ Ra & Zeul Horus

in massmedia, religie & heraldica de stat

 


Mai este posibil sa se resusciteze astazi idolatria veche babiloniana& egipteana , in care locul Lui Dumnezeu Creeatorul, era schimbat cu cel al corpurilor ceresti si a legilor fizice care guverneaza universul?
 
Ei bine, DA .
 
Vechea idolatrie este continua de mii de ani si este prezenta in toate aspectele vietii contemporane .
 
Oricat ar parea de desuet, vechea idolatrie si adorare a soarelui, lunii, a constelatiilor, a fenomenelor fizice universale si a legilor ce guverneaza universul revine in forta, si nu oricum si oriunde, ci prin cele mai mediatizate voci ale lumii : show-uri gen Larry King Live si nume sonore ale ‘’stiintei’’ cum este Stephen Hawking ,profesor Lucasian in matematica la Universitatea Cambridge si fizician de notorietate mondiala , pun pe tapet in prime-time inchinarea veche egipteana, intr-o FORMA NOUA a  stiintei ,’’stiinta pe nedrept numita astfel’’ (dupa cum bine spunea Apostolul Pavel…)
 
Iata citeva idei dezbatute in ultima carte a lui Stephen Hawking,''The Grand Design'':  Stephen Hauking
 
Cartea alimentează dezbateri pornite pe tema crearii universului : Oare este Dumnezeu creeatorul universului?
 
-‘’ "Legile fizicii pot explica universul fără să fie nevoie de un Creeator în această ecuație", a adăugat Hawking.’’
-‘’ În opinia lui Hawking, "din Nimic se poate într-adevar crea Ceva, iar Universul nostru chiar a fost creat din Nimic".
-‘’ "Nu e nevoie să îl invoci pe Dumnezeu să aprindă hârtia de turnesol și să pui astfel universul în mișcare"
-‘’Gravitatia si fenomenele cuantice au creat universul din nimic,fara a fi nevoie de existenta unui Creeator’’
 
In idolatria egipteana si babiloniana, cine era ‘’centrul’’ adorarii  in jurul caruia ‘’gravitau’’ toate incantatiile , toate ritualurile si toate ofrandele ? SOARELE, luna, stelele (sori indepartati) , astre din alte constelatii (spre care sunt si pozitionate piramidele egiptene)…
 
 Toate desenele murale antice includ imagini cu soarele, luna, astre si constelatii, soarele fiind zeitatea suprema,toate aceste elemente fiind adulate si considerate’’zeitatile creatoare’’ ale oamenilor si a universului.
 

Discul solar Ra, cu aripi de soim: idolatria egipteana

Discul Solar cu aripi: este un simbol combinat al zeitatilor egiptene RA si Horus. Ra era zeul soarelui si devenise strins asociat in simbolistica cu Horus, zeul-soim inaripat. Egiptenii li se inchinau ca unor zei ai luminii ,si erau asociati cu ‘institutia faraonica’’ de conducere a Egiptului: prin urmare, cobrele(simbolul faraonului) ,discul solar(simbolul zeului soare Ra) si aripile de soim(simbolul zeului Horus) sunt incluse in aceasta iconografie idolatra egipteana. 
Aceasta continua si astazi sa fie prezenta intr-o foarte mare masura in siglele si logo-urile institutiilor guvernamentale si prezidentiale din toata lumea, in sisteme religioase, in iconografia bisericeasca,in culte si organizatii mistice,pe bancnote si logo-uri de firme, companii,toate aratand de fapt CUI APARTIN la nivelul cel mai inalt toate imparatiile pamantene,conducerile,sistemele financiare,militare,economice si religioase .

Daca mai aveti dubii despre apartenenta acestora,dincolo de aparentul ‘’management uman’’ , sa deschidem Noul Testament la Luca 5,4'' Satana L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului şi I-a zis: "Ţie Îţi voi da toată stăpânirea şi slava acestor împărăţii; căci mie îmi este dată şi o dau oricui voiesc.Dacă, dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta."
Gruparea luciferiana isi marcheaza teritoriile cu aceleasi sigle/logo-uri/simbolistici mistice folosite inca din Egiptul antic si imperiul Babilonian. Desi generatiile omenesti au trecut, nemuritorii(deocamdata)ingeri cazuti ,conduc si administreaza la fel ca in trecutul omenirii toate imparatiile pamantului,si ofera recompense substantiale de ‘’succes’’ oricui se dovedeste sluga devotata si se inchina lor, si nu Dumnezeului Cel Adevarat.
 
Traditia egipteana spune ca acest zeu al soarelui Ra(numit si Osiris) moare , dar reapare la viata dupa 3 zile prin sotia sa (Isis) care astfel ii devine..mama! O credinta pagana ce s-a dorit sa fie cea mai mare contrafacere luciferiana a venirii lui Isus Hristos ,cu citeva mii de ani inainte sa se intimple. Ingerii cazuti au fost mereu la curent cu evenimentele ce urmau sa vina,straduindu-se din rasputeri sa contracareze evenimentul cosmic implacabil in care Fiul lui Dumnezeu urma sa vina sa se jertfeasca pe Sine pentru pacatele oamenilor si apoi sa reinvie in viata vesnica.

Adorare a zeului soare egiptean Akenaton, basorelief .

HORUS,zeul -soim egiptean responsabil cu trecerea in ''lumea cealalta'' a mortilor, avand discul solar Ra  deasupra capului.Astazi, discul solar a trecut in spatele capetelor''figurilor religioase'' din icoane..

  Basorelief -simbol al zeitatilor egiptene, scarabeu  avand aripi si gheare de soim(Horus),cu discul solar  deasupra(Ra) si cei 2 serpi simbolul Faraonului.  Astazi, gasim acest simbol egiptean  antic (soimul/vulturul cu aripi deschise, ce tine in gheare arme sau plante)in  numeroase embleme si sigle ale institutiilor de  stat,in aproape toate tarile,pentru a arata de unde se trag si cui apartin..

Statueta antica egipteana: Zeul-soim Horus, cu globul solar (Ra) deasupra capului .

Sculptura egipteana antica de proportii mari,acelasi simbol al celor 3''zeitati'' Ra(soarele), Horus(aripile de soim cu gheare) si serpii faraonici.

Relief egiptean antic, cu discul solar intre cele doua coarne de taur.Simbol pagan al uterului feminin(simbolizat si printr-o semiluna) din care renaste/ rasare zeul soare Ra.

Simbol al zeului soare egiptean Ra. Semiluna din care iese/intra soarele este uterul femeii care primeste renasterea zeului soare.Soarele descendent in semiluna este un simbol al uniunii sexuale.

Stela din orasul antic Ur-Mesopotamia,reprezentand zeitatea soare Baal Hadad.Aici soarele se afla deasupra semilunei.

Mesopotamia,aprox 2500 ani inainte de Hristos: Nimrod ''rege-zeu''assirian(cunoscut si sub numele Ninus ,sau Zoroastru) in discul solar cu aripi de soim,primind veneratia muritorilor.Despre Nimrod cititi mai multe aici:

Stela de piatra egipteana, cu zeul soare sus, intre cei doi serpi faraonici, si sacalul faraonului ce tine in mana stanga crucea ankh folosita in cultul mortilor.Observati in stanga sus crucea ankh,in centru crucea + ,precum si crucea solara la picioarele personajelor, un disc cu o cruce care va devenii peste milenii sursa de inspiratie pentru ...zvastica fascista.

Ochiul lui Horus-zeul-soim egiptean ,cu discul solar al zeului Ra deasupra capului,inconjurat de sarpele faraonic. Acest ochi apare pe numeroase frontispicii de biserici astazi precum si pe dolarul american,in varful piramidei egiptene si cu razele soarelui in spate:

Sus: Ochiul zeului-soim Horus,basorelief

Jos:Ochiul zeului egiptean Horus ,desen prezent pe logo-urile si siglele unor institutii,biserici si dolarul american.

 
Cultul zeului Ra, zeul soare,in timpul faraonului Amenhotep IV (1364-1347 inainte de Hristos)devenise foarte important in acea vreme . Ra se ''crease pe sine'' si apoi crease celelate zeitati.
 
In acelasi timp, zeul  Ra nu era doar zeul soare, era considerat insasi universul, si se crease pe sine din sine insusi !
 
Cita asemanare intre idolatria de acum 3000- 5000 de ani si ceea ce spune ‘’omul de stiinta’’Stephen Hauking azi: ‘’ din Nimic se poate într-adevar crea Ceva, iar Universul nostru chiar a fost creat din Nimic. ’Gravitatia si fenomenele cuantice au creat universul din nimic,fara a fi nevoie de existenta unui Creeator,s-a creat pe sine din sine insusi’’
 
Ce parere are Creeatorul universului despre indoctrinarea falsei stiinte a ‘’ostirilor ceresti’’ ,sori,planete,constelatii,ce erau venerate ca ‘’dumnezei creatori’’ acum mii de ani ,dar si in ziua de astazi? Deuteronom 17:2-3’’ ..se va găsi poate în mijlocul tău, într-una din cetăţile pe care ţi le dă Domnul Dumnezeul tău un bărbat sau o femeie care să facă ce este rău înaintea Domnului Dumnezeului tău, şi care să calce legământul Lui; care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n-am poruncit.
 

Crezul idolatric egiptean astazi in mass-media

Astazi, pe orice canal tv de consum, sau documentar, cu tematica, (gen National Geografic sau Discovery Science)este inoculat zilnic  privitorilor acelasi FALS  CREZ  IDOLATRIC in ‘’ ostirile ceresti ‘’ , si anume: noi suntem facuti intimplator din atomi proveniti din soare ,care s-au constituit in planete de-a lungul miliardelor de ani,apoi conform ''teoriei evolutiei speciilor'' am aparut,  suntem fire de praf cosmic create spontan de legile universului care s-au nascut singure din ele insele.
 
Ca si acum 4000-5000 de ani,ne ‘’anticipam’’viitorul citind’’ in mersul stelelor si al astrelor horoscopul, zodiacul ,ne consideram nascuti din sori si ''ostirea cerului'' ne sunt ''dumnezei creatori'' , toate aceste elemente  insumate  devin o noua forma de ‘’religie ‘’ a stiintei , care il scot’’din ecuatie’’ pe adevaratul  Creeator in acelasi mod josnic cum o faceau si in antichitate, insa de data aceasta in mod subliminal, fiindca este greu sa mai ceri oamenilor astazi sa se inchine in genunchi soarelui sau sa-i aduca ofrande…
 
Insa, este posibil sa ii convingi cu emisiuni si documentare repetate la nesfarsit ca sursa vietii si creatorul vietii este ‘’soarele’’. Nu contesta nimeni ca este o parte importanta a ecosistemului fara de care n-am functiona desigur.Energia soarelui este una din cele mai bune solutii pentru foamea de energie a omenirii, practic nelimitata.
 
Acest corp ceresc ce a fost creat pentru a-si trimite lumina ,pentru asigurarea unor conditii climatice potrivite ,pentru ca plantele sa poata avea fotosinteza,pentru ca apa sa ramina in stare lichida pe pamint , pentru ca oamenii sa poata vietuii si sa aiba cu ce se hranii, pentru alte n motive;  in concluzie soarele este un element necesar vietii pe pamint, dar este doar unul din elementele necesare! Nu este soarele creeator de viata , ci SUSTINATOR ca parte importanta in intreg ecosistemul, fiindca asa a hotarit Creeatorul.
 
De asemenea suntem nici prea aproape de soare, tocmai ca temperatura sa nu fie nici prea ridicata astfel incit apa sa fiarba si sa ardem de vii(cum este pe Venus,cam + 450 grade celsisus), nici prea departe astfel incit apa sa devina solida si viata imposibila la temperaturi foarte joase. Cineva a hotarit distanta optima la care ne putem dezvolta in apropierea soarelui, nicidecum''sansa'',''norocul'',''haosul primordial'' sau alte aberatii ''stiintifice''.  E ca si cum ai afirma  ca dintr-o explozie ''big-bang'' haotica a unor mase oarecare de materie ar putea aparea, asa ,dintr-un noroc chior, o masina perfect functionala, o racheta cosmica, un avion sau o cladire de birouri. Sansa ca dintr-o explozie primordiala sa apara intregul sistem cosmic cu legi, fenomene,mecanisme  perfect functionale  este de 1 la  10 la puterea 70 x n , in care ''n'' este numarul tuturor atomilor existenti in univers, adica nu exista o astfel de sansa.
 
Sunt si alte elemente la fel de importante pentru sustinerea vietii pe pamint, cum sunt APA, si AERUL, fara ele degeaba am avea soare…Sau uitam ca noi, oamenii, suntem aproape 65-70% constituiti din apa? Asta ne face sa ne inchinam la apa ca la un creator? Sau sa ne inchinam la nori, care poarta in ei apa? Sau la vant, care pune norii in miscare?
 
Stiinta pentru unii a devenit nebunie, se substituie lui Dumnezeu , isi recita idolatria moderna in care matematica si fizica ,oricum neintelese de majoritatea  lumii, devin brusc apanajul unor atei de duzina bucurosi ca unii ‘’oameni de stiinta’’ cosidera  precum babilonienii si egiptenii ca  astrele ceresti si ‘’ostirea cerului’’sunt  sursa aparitiei vietii, creatorii omenirii.
 
Apostolul Pavel: '' fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel, pe care au mărturisit-o unii şi au rătăcit cu privire la credinţă." (1Timotei 6:20-21)
 
In definitiv, matematica, fizica, nu sunt decit forme de limbaj omenesc pentru a explica din punct de vedere tehnic functionarea universului, legile si fenomenele care il compun si ii dicteaza functionarea.
 
Matematica este o forma de exprimare,de comunicare inventata de oameni ,pentru a putea exprima concepte,legi si fenomene si a le relationa intre ele.
 
Oamenii de stiinta nu au inventat nici una din legile universului,nici un fenomen fizic, ei doar le constata, le denumesc ,le clasifica si le demonstreaza pe cit posibil, relationindu-le in expresii abstracte matematice.
 
Inseamna ca Altcineva a inventat aceste legi si fenomene cosmice, Altcineva le-a hotarit functionarea si relationarea, dupa cum spunea si profetul Isaia,acum 3000 de ani : ‘’Nu vi s-a fãcut cunoscut de la început? Nu v-ati gândit niciodatã la întemeierea pãmântului?El sade deasupra cercului pamântului (!),  Si locuitorii lui sunt ca niste lacuste înaintea Lui;  El întinde cerurile ca o mahrama subtire,  Si le lateste ca un cort, ca sa locuiasca în el. 'Cu cine Ma veti asemana, Ca sa fiu deopotriva cu el?' zice Cel Sfant. 'Ridicati-va ochii în sus si priviti! Cine a facut toate aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar,  in sir, ostirea lor?[stele,planete,constelatii] El le cheama pe toate pe nume;  Asa de mare e puterea si taria Lui,  Ca  una nu lipseste.'
 
Aceste corpuri cosmice,legi si fenomene fizice ale universului, pe care oamenii de stiinta le descopera progresiv si le introduc in limbajul de comunicare numit’’matematica’’ ele au fost creeate de Cineva, au un Creeator care le-a stabilit ordinea si natura , dupa cum observa si Voltaire:’’ Ma tulbura acest ceasornic care este universul, si imi este cu neputinta sa cred ca un asemenea ceasornic nu are si un Ceasornicar…’’
 
Preocupandu-se de legile materiei si ale naturii, multi ajung sa piarda din vedere puterea lui Dumnezeu. Pentru ei, natura actioneaza independent de Dumnezeu, avand prin sine si de la sine propriile sale posibilitati si puteri prin care sa actioneze. În mintea lor, exista o categorica deosebire între natural si supranatural. Naturalul este atribuit cauzelor obisnuite, neavand nici o legatura cu puterea lui Dumnezeu. Puterea vitala îi este atribuita materiei, si din natura se face o zeitate creatoare de viata ?!?!?
 
 Se presupune in mod aberant ca materia este asezata în anumite corelatii si lasata sa lucreze dupa legi fixe, în care nici Dumnezeu nu Se poate amesteca; se insinueaza ca natura este dotata cu anumite proprietati si pusa în ascultare fata de legi, si apoi lasata ca de la sine sa asculte de aceste legi si sa savarseasca lucrarea pe care dintru început a determinat-o.Bun, legi date de catre Cine?Legi stabilite de Cine?
 
 Aceasta este o falsa stiinta,si in  Cuvantul lui Dumnezeu, nu exista nimic care s-o sprijine.
 

Dumnezeu Creeatorul lucreaza permanent

Dumnezeu nu-Si desfiinteaza legile, ci lucreaza continuu prin ele, folosindu-le drept unelte ale Sale. Ele nu lucreaza prin ele însele. Dumnezeu este neîncetat la lucru în natura. Natura ,ea insasi este supusa lui Dumnezeu. În lucrarea sa, natura marturiseste despre prezenta inteligenta  si puterea activa a unui Creeator care poate fi gasit în toate lucrarile Sale.
 
Dumnezeul cerurilor este neîncetat la lucru.Aceasta afirmatie nu este facuta de oricine, ci de insusi Fiul lui Dumnezeu , Isus Hristos:’’ Dar Isus le-a răspuns: "Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu, de asemenea, lucrez."(Ioan , 5: 17) Asadar,imaginile telescopului Hubble,senzationale ca grandoare si frumusete, cu sori si galaxii intr-o continua framintare si lucrare,cu supernove si gauri negre,cu stele neutronice, canibalism galactic si pitice albe, cu pulsari, nori de gaze si praf stelar  confirma continuu nesfarsita lucrare a Lui Dumnezeu in care TIMPUL nu are relevanta , dupa cum spunea Einstein, timpul e doar un concept relativ .
 
De unde stiaApostolul Pavel acum 2000 de ani, ca in zilele noastre oamenii’’isi vor da invatatori dupa poftele lor’’, adica oameni de stiinta si voci de notorietate mediatica ce o sa gadile placut auzul pacatosilor ce nu vor sa stie nici de renuntarea la vicii si pacate, nici de Creeator? ‘’ Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor.’’(Pavel, in scrisoarea catre Timotei: 2 Timotei 4:3)
 
Pavel stia ,pentru ca ce a fost va mai fi! Si ce s-a facut , se va mai face! Nimic nu e nou , oamenii au aceeasi atitudine idolatra prosteasca in fata naturii si a cosmosului,inca din Geneza pina la final in ziua aceea ciudata , ‘ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare " in ziua aceea?
 
Ii este oare atit de urat lui Dumnezeu de aceasta forma de idolatrie ancestrala,in care oamenii considera soarele, astrele, constelatiile drept’’creeatorii’’lor?
 
Ii este lui Dumnezeu  sila de idolatria  ce pare ca nu se  termina si reapare ciclic in istoria omenirii?
 
Raspunsul Lui este clar in Deuteronomul 4:19 "Veghează asupra sufletului tău, ca nu cumva, ridicându-ţi ochii spre cer, şi văzând soarele, luna şi stelele, toată oştirea cerurilor, să fii târât să te închini înaintea lor şi să le slujeşti ..." A crede ca soarele este creatorul vietii si nu Dumnezeu, este o forma de idolatrie similara cu cea egipteana,babiloniana.
 
Parafrazand, si adaptat lumii moderne in care traim bombardati cu ‘’emisiuni stiintifice’’ de acest gen, aceasta ar suna:’’ vegheaza asupra sufletului tau, ca nu cumva, ridicandu-ti ochii spre tv, si vazand documentarele idolatre ce socotesc soarele si astrele creatorii tai, sa fi tarat in constiinta ta sa accepti ca ei sunt dumnezeul care te-a creat, si sa uiti de Dumnezeul cel adevarat . .’’ 
 
Chiar daca nu se face o inchinare propriu-zisa in fata corpurilor ceresti, simpla acceptare a unui fals in locul Creeatorului adevarat, este idolatrie!
 
Si daca SOARELE si astrele sunt considerate''dumnezeul creator'', ''parintii din care am aparut'', daca ceea ce spun unii oameni de stiinta este''sfant'', de ce se mai roaga la Dumnezeu pentru ajutor in momente grele  ale vietii cei care cred in falsa stiinta recitata de Stephen Hauking si alte somitati in stiinte matematice si fizice? De ce se mai roaga la un Dumnezeu pe care il considera mic, neajutorat, limitat, aproape inexistent in contextul ''stiintific'' prezentat zilnic in massmedia? De ce nu se roaga la SOARE,la stele ,la natura sa ii ajute , sa ii vindece, sa ii scape? 
 
Pentru ca orice om simte si stie in adancul constiintei lui ca este doar o creatura ce face parte dintr-un vast plan construit de un Creeator, si Acela este doar  Dumnezeu.

Idolatria egipteana in lumea de astazi

Aceasta inchinare falsa in fata zeului RA, zeul soare, numit si Sol Invictus pe vremea Imperiului Roman este prezent si astazi in sistemele religioase . Iata reprezentari actuale  in biserici catolice , ortodoxe si nu numai, a unor figuri ''religioase'' ce au in spate razele ‘’zeului soare’’,precum si alte  elemente de idolatrie si venerare a soarelui :

zeul soare in spatele crucifixului

imaginea soarelui in spatele crucifixului(biserica catolica)

Papa ,intr-o procesiune pentru zeul soare Baal

''Virgin Mary'' cu razele soarelui in spate,ipostaza idolatra de inchinare

Biserica catolica poloneza, soarele in varful piramidei,precum si Ochiul zeului-soare egiptean  Horus  in top, si scarabeul egiptean la intrare..

 Icoana tipica ,ortodoxa, cu soarele in spatele figurii.

 
 
O multime de alte imagini ce releva idolatria mascata in sistemele religioase actuale, precum si in institutiile de stat din toata lumea,

Comentarii  

 
+4 #1 Tibi. 06-02-2012 17:50
Cine neaga pe Hristos decat antihristul,iar cine are duhul antihristului in el neaga pe Hristos;
Asa ca omul care a zis ca noi suntem creati din nimik ar trebui sa se intoarca la creatorul lui si sa-i multumeasca pentru ca a fost bun si ia dat sansa sa nu putrezeasca in iad,nu sa vorbeasca nimicuri..
 
 
+3 #2 danut 10-02-2012 17:25
[fv]iesiti din Babilon[/fv]
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Banner
escort ankara antalya escort adana escort